Route

Openbaar vervoer:
Tramlijnen 1, 4, 21 en 22 (halte Zonnestraat) stoppen aan de Veldstraat. Uit de Veldstraat komende laat u het oud Justitiepaleis op uw linkerkant en gaat u over de Recollettenbrug direct naar links. U bent dan op de Recollettenlei.

Met de fiets:
Veilig fietsen zonder tramsporen kan via de Coupure. U gaat de Coupure richting centrum. Op het einde gaat u naar links, over de brug rechtdoor en bent u op de Lindelei, dit is het verlengde van de Recollettenlei.

Met de auto:
Vanaf de E17 neem je de afrit ‘Gent Centrum’. Vanaf de E40 volg je aan het klaverblad in Zwijnaarde eerst een stukje richting Antwerpen (E17), daarna afrit ‘Gent Centrum’.

Indien u het drukke stadscentrum wenst te vermijden kan u terecht op op de Park&Ride zones die de Stad Gent ter uwer beschikking stelt, waarna u het openbaar vervoer kan nemen.

P+R Gent Sint-Pieters
In de nieuwe parking van het station Gent-Sint-Pieters zijn ruim 1000 betalende parkeerplaatsen beschikbaar. Van daaruit kan u tramlijn 1 nemen, die recht naar het stadscentrum rijdt.

P+R Arsenaal Gentbrugge
Aan parking Arsenaal (Gentbrugge) zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je vindt deze parking door vanuit Melle rechts af te slaan aan te verkeerslichten onder het viaduct van de E17. Je kunt er tram 21 of 24 nemen. Aan de tramhalte staat een ‘Accent’-automaat waar je een biljet kunt kopen.
Meer info over de tramverbinding.

P+R Flanders Expo/The Loop
De parking van Flanders Expo/The Loop (snelweg E40, afrit 14) beschikt over 100 gratis parkeerplaatsen (gratis voor gebruikers van De Lijn). Vanaf die parking, waar verschillende biljetautomaten te vinden zijn, rijdt tram 1 via station Gent Sint-Pieters naar het stadscentrum. Deze tram heeft een frequentie van 6 minuten op de werkdagen.
Meer info over de tramverbinding.

Wenst u liever in een ondergrondse parking te staan, dan raden wij u aan de parkeerroute te volgen naar P4, P5, P6 en P7.

    Parking Savaanstraat (P4) – Savaanstraat 13, 9000 Gent
    Parking Kouter (P5) – Kouter, 9000 Gent
    Parking Korte Meer (Center Parking P6) – Korte Meer, 9000 Gent
    Parking Sint-Michiels (P7) – Sint-Michielsplein 8, 9000 Gent

! Vanaf 3 april 2017 is in Gent het nieuw circulatieplan van kracht. Zie hier voor een circulatieplan.